De ce este importantă alegerea unui nume pentru căţelul tău

nume cainelui tau

Intotdauna numele câinilor reprezintă inclusiv o parte din personalitatea stăpânilor, deoarece, de cele mai multe ori, aceştia încearcă să opteze pentru cel mai potrivit nume. Pe Internet există numeroase liste cu nume, care sunt clasice şi pot fi alese de către orice stăpân. Cu toate acestea, mulţi dintre stăpâni doresc să aleagă nume unice, creative care să fie potrivite atât pentru aspectul câinelui, cât şi pentru personalitaeta acestuia.

Din păcate, mulţi dintre stăpâni nu conştientizează cât de importantă este alegerea unui nume, fapt pentru care lasă acest task ultimul, în ceea ce priveşte lista de priorităţi a unui câine. De-a lungul timpului aceasta s-a dovedit a fi o greşeală extrem de mare.

Totuşi, în cazul în care s-a optat pentru o listă de nume de câini fete devreme, iar noul prieten a primit deja un nume, acestea sunt avantajele.

O legătură mult mai puternică cu stăpânul

Câinii sunt consideraţi a fi cei mai buni prieteni ai omului, mai ales când aceştia primesc inclusiv nume de la persoanele lor preferate. În astfel de momente relaţia dintre câine şi om va fi una mult mai strânsă, deoarece câinele îşi va putea recunoaşte stăpânul.

Pentru a fi siguri că noii lor prieteni au memorat numele care le-a fost dat, stăpânii îi pot supune la diferite teste. Printre cele mai populare teste se numără cel al poreclelor, iar acesta constă în utilizarea de diminutive care provin din numele câinelui. În acest mod câinele va şti că este alintat şi apreciat şi îşi va iubi şi mai mult stăpânii.

În cazul în care acesta nu reacţionează la numele şi la poreclele pe care le primeşte, înseamnă că mai este nevoie de antrenament, precum şi o perioadă în care acesta să se obişnuiască.

Exersarea memoriei de la vârste fragede

Atunci când un câine primeşte un nume când este pui, acesta îşi va putea exersa memoria cu succes. Se va putea identifica cu noul său nume şi va reţine ca acela este numele lui. Mai mult, acesta va şti şi care sunt poreclele, precum şi modul în care stăpânul său îl strigă. Pe lângă faptul că se va putea crea o legătură extrem de strânsă între stăpân şi câine, puiul va şti în cine să aibă încredere.

Totuşi, în momentul în care sunt pui, este important ca aceştia să primească un nume unic, care să fie doar al lor. Dacă puii primesc acelaşi nume precum alte animale care se regăsesc pe proprietate, aceştia nu vor şti care este numele lor real şi vor deveni din ce în ce mai confuzi. Astfel, un nume extrem de comun poate fi o adevărată provocare în special când puiul este dresat.

Mai mult, numele trebuie să fie scurt, format doar din două silabe, astfel încât stăpânii să îl poată pronunţa uşor, în timp ce animalele îl vor putea memora rapid. În acest mod, inclusiv întregul proces de dresaj va fi mult mai uşor deoarece puii vor şti că ei se află în centrul atenţiei.

Dresajul va fi mult mai uşor

Mulţi dresori profesionişti iau în calcul faptul că anumite tipuri şi rase de câini pot fi dresate mult mai greu din cauza faptului că acestea nu au fost antrenate să răspundă la nume. În momentul în care stăpânul va striga numele căţeluşei, aceasta va şti cu siguranţă ce se face referire la ea şi va putea răspunde. Aceasta este prima formă de dresaj, încă de la vârste fragede, fapt pentru care este importantă alegerea unui nume încă de la primele luni de viaţă ale căţeluşei.

Totuşi, în momentul în care se face o astfel de alegere este recomandat că stăpânii să aleagă nume uşoare, care pot fi pronunţate de oricine şi care sunt totodată unice. De altfel, este recomandat ca numele căţeluşelor să nu se asemene cu anumite comenzi care urmează a fi învăţate. Spre exemplu: Sta! Şi Stace!. În acest mod caţelul nu îşi va putea da seama dacă este strigat sau îi se oferă o comandă, iar în cele din urmă întregul proces de dresaj va deveni o adevărată provocare atât pentru stăpâni, cât şi pentru dresori.

Astfel, importanţa numelor simple, dar unice, este mult mai mare decât mulţi proprietari ar putea înţelege.